איך להצליח בצילומי משפחה וחברים - 4 טיפים לסשן מוצלח - הפוקוס, האור, הלוקיישן ותקשורת בריאה
- ויקטור זיסלין
- 28 במרץ
- זמן קריאה 10 דקות
מאמר זה נכתב לקראת אפריל - חודש צילום משפחה בחדר כושר לצילום במהלכו נתעמק בנושא ונדייק את הטכניקה והמהות של צילום משפחה, ילדים, זוגיות ופורטרטים משפחתיים.
בדיוק בזמן לאירועי חג הפסח הקרב, נלמד את כל מה שצריך כדי לצלם את המשפחה, בין אם זה באירוע, בטיול משפחתי או בסשן חגיגי שנועד רק למטרה זו.
תודה לשרית כרמון, מנהלת התפעול של פוטוטיפס, על העזרה בהכנת המאמר.
הקדמה
צילום משפחתי הוא אחד הז’אנרים המרגשים והמתגמלים ביותר בעולם הצילום. אין כאן רק עניין של קומפוזיציה ותאורה – מדובר בלכידת רגעים אמיתיים, רגשות כנים ואינטראקציות טבעיות בין בני המשפחה. כדי להוציא תמונות משפחתיות באיכות גבוהה ובעלות משמעות רגשית, על הצלמים לשלוט לא רק בטכניקה אלא גם ביכולת לגרום למצולמים להרגיש בנוח.
במאמר זה נציג פוטו-טיפים מעשיים שיעזרו לכם לשפר את יכולות הצילום המשפחתי שלכם, כך שתוכלו ללכוד את החיוכים האמיתיים, החיבוקים האינטימיים והאווירה המיוחדת של כל משפחה.

פוטו טיפ מס' 1 - פוקוס ועומק שדה
איך להשאיר את כולם בפוקוס?
אחד האתגרים המשמעותיים בצילום משפחה הוא שמירה על פוקוס מדויק, במיוחד כשמדובר בקבוצות גדולות, ילדים בתנועה או מצבים בהם עומק השדה משתנה. חשוב לתת את הדעת לכמה פרמטרים שמשפיעים על הפוקוס:
1. מהירות התריס
בצילום משפחה, במיוחד כאשר יש ילדים בתנועה, חשוב לוודא שהתמונות לא מרוחות עקב תנועה מהירה.
צילום סטטי – אנשים עומדים ויציבים - מהירות תריס של 1/125 שניות ומעלה תספיק לרוב.
ילדים רצים או קופצים – השתמשו במהירות תריס גבוהה של 1/500 שניות ומעלה כדי להקפיא את התנועה.
בצילום אור חלש (שעות ערב בבית) – השתמשו בחצובה או הגבירו את ה-ISO בהתאם כדי למנוע רעידות.
2. עומק שדה
עומק השדה הוא כלי קריטי ביצירת התמונות המשפחתיות האידיאליות. הבנה ושליטה בעומק שדה תאפשר לנו ליצור את אותן תמונות חלומיות שבהן הרקע מטושטש אבל כל בני המשפחה בפוקוס מושלם.
עומק השדה נשלט ע"י מפתח הצמצם, מרחק מהמצלמה למצולמים וכן אורך המוקד של העדשה.
כאשר רוצים להפריד את המשפחה מהרקע (למשל בצילום חוץ עם נוף פחות מעניין), השתמשו בצמצם פתוח (f/2.8–f/4) כדי לטשטש את הרקע ולמקד את תשומת הלב במשפחה.
שימו לב: בשימוש בעדשת טלה-פוטו (למשל 70-200 מ"מ) אפקט עומק השדה הרדוד יהיה משמעותי יותר, ויושג גם אם הצמצם אינו מאוד פתוח (למשל f/5.6)
בצילום קבוצתי שבו כולם צריכים להיות בפוקוס, כדאי להשתמש בצמצם סגור יותר (למשל F/8) ולמקם את כל הנמצאים בערך באותו מרחק מהמצלמה כדי להבטיח חדות אחידה.
שימו לב #1: בשימוש בעדשה רחבה (למשל 24 או 35 מ"מ) מתקבל עומק שדה יחסית עמוק גם בצמצמים פתוחים, כלומר לא נצטרך לסגור מאוד את הצמצם כדי להבטיח שכולם בפוקוס.
שימו לב #2: בלי קשר לצמצם ואורך המוקד - מצאו לוקיישן שבו הרקע מרוחק מהמשפחה. ככל השרקע רחוק יותר כך קל יותר לטשטש אותו ולבודד את המצומים.

עומק השדה והסיפור
נרצה גם להתאים בין הסיפור הצילומי לעומק השדה שבחרנו, לדוגמה:
קלוז-אפ של הורה וילד מחובקים – עומק שדה רדוד שנוכל להשיג עם עדשה טלה וצמצם פתוח
משפחה שלמה על רקע נוף מרהיב – עומק שדה עמוק שנוכל להשיג ע"י צילום רחב בצמצם יחסית סגור עם המון פרטים ברקע.
טיפ בונוס:
בצילום קבוצות גדולות ייתכן שתצטרכו לעבור לזווית רחבה יחסית, כמו 24-70 מ"מ. עם זאת, היזהרו משימוש בעדשה רחבה מדי (למשל, 14 מ"מ), מכיוון שהיא עלולה לגרום לעיוות של האנשים בקצוות התמונה.
אם ניתן, העמידו את כולם בקו ישר, מקביל למצלמה. במידה ומדובר על קבוצה גדולה עם כמה שורות, בקשו מהמשפחה לצמצם את המרווח בין השורות– כך נקטין את ההבדלים במרחק ונשמור על כולם בפוקוס.
4. שיטת הפוקוס
שימוש נכון בשיטות פוקוס יבטיח שהתמונה שלכם תהיה חדה בדיוק במקום הנכון ולא תסבול מבעיות של טשטוש לא רצוי. במצבים שונים נבחר בשיטות פוקוס שונות:
צילום פורטרטים סטטיים - שימוש בפוקוס ננעל עם נקודת פוקוס בודדת (Auto Focus Single). מצב זה מתאים כאשר המצולמים יושבים או עומדים במקום ולא זזים הרבה. נעדיף למקום את נקודת הפוקוס על העיניים של המצולם הקרוב ביותר למצלמה.
צילום ילדים בתנועה או רגעים ספונטניים - שימוש בפוקוס עוקב (AF-C (Continuous AF) / AI Servo AF, ) עם מספר נקודות פוקוס או אזור פוקוס רחב (Wide / Zone AF) - הפוקוס העוקב יאפשר לנו לשמור על הפוקוס גם בסביבה דינמית עם הרבה תנועה ושימוש במספר נקודות פוקוס יעזרו לשמור את האובייקט המרכזי חד ולהפחית בריחת פוקוס לרקע.
אופציה של Tracking AF – במצלמות מתקדמות, ניתן להפעיל מעקב אחרי נושא (Subject Tracking), מה שמאפשר למצלמה לזהות ולהינעל על הפנים גם אם הם זזים במהירות
טיפ בונוס: שימוש ב-Back Button Focus – אם המצלמה שלכם מאפשרת זאת, הגדרת פוקוס לכפתור אחורי (ולא ללחיצה חצי-דרך על כפתור הצילום) תאפשר יותר שליטה ונוחות בעבודה עם סיטואציות משתנות. חפשו בגוגל איך להגדיר עם האופציה הזו.

פוטו טיפ מס' 2 - האור וזמני הצילום
כמו בכל סשן צילום אחר, בחירת התאורה והלוקיישן ישפיעו על אופי התמונות והסיפור הצילומי.
האור הוא אחד המרכיבים המרכזיים בצילום, ובמיוחד בצילומי משפחה. הבנה וניצול נכון של האור יכולים לשדרג את התמונות ולהעניק להן עומק, רגש ואווירה. כאן נסקור את הדגשים המרכזיים לשימוש באור בצילומי משפחה, כולל סוגי האור המומלצים, זמני הצילום האידיאליים, עוצמת האור, כיוונו, וכיצד לרתום את האור לטובת ההיבט האמנותי של הצילום.
סוגי אור מומלצים
בצילום משפחה, השאיפה היא לרוב לאור רך ומחמיא שמדגיש את תווי הפנים ומייצר אווירה נעימה. אור רך מתקבל כאשר מקור האור גדול ביחס לנושא הצילום, והוא מפזר את הצללים ומעדן את הקונטרסטיות.
לעומת זאת, אור קשה מגיע ממקור אור קטן או מרוכז, ויוצר צללים חדים וקונטרסט גבוה, מה שעשוי להיות פחות מחמיא בצילומי פורטרט. מעבר לכך, כשהאור קשה (למשל, אור שמש ישיר) המצולמים נוטים לקווץ את העיניים כדי לא להסתנוור, משהו שנרצה להימנע ממנו אם המטרה שלנו היא ליצור תמונות מרגשות וטבעיות.

זמני צילום אידיאליים
בהנחה שהצילומים שתרצו לעשות הם באור טבעי, זמני הצילום המומלצים ביותר בצילומי משפחה, לפחות בסגנון הצילום הקלאסי הם בשעות ה"זהב" – כשעה לאחר הזריחה וכשעה לפני השקיעה. בשעות אלו, השמש נמצאת בזווית נמוכה, והאור המתקבל הוא רך, חם ומחמיא. זה נשמע קלישאתי וכנראה אני לא מחדשת לכם כאן, אבל הקלישאות נוצרו לרוב כי הן פשוט נכונות ותמיד טוב להתרענן על העוגנים בצילום שמובילים להצלחה בסשן הצילום הבא שלכם. בנוסף, ניתן לנצל את ה"שעה הכחולה" – הזמן הקצר לאחר השקיעה או לפני הזריחה, בשילוב עם פלאש או בלעדיו, כאשר האור הכחול העדין מוסיף עומק ודרמה לצילומים.
כמו תמיד, לכל כלל יש יוצא מן הכלל, והרגישו חופשי לנסות לצלם גם באור יום מלא וחזק. רק נסו לעשות זאת עם כוונה אומנותית אמיתית, מתוך רצון להוסיף דרמה וקונטרסטיות לסיפור המצולמים. השתמשו בצלליות החזקות כמוטיב מוביל ביצירה הצילומית שלכם.
עוצמת וכיוון האור
אור אחורי (Backlight): כאשר השמש מאחורי הנושא, מתקבל אפקט הילה סביב הדמויות ונוצרת תחושת של דרמה ועומק. שימוש באור אחורי יכול לשדרג מאד את הצילומים שלכם ולייצר תמונות ייחודיות ובזווית מפתיעה. חשוב לשים לב שהפנים והפרטים בגוף המצולמים לא יהיו מוצללות מדי כך שהצופים עדיין יזהו את הפרטים והטקסטורות השונות. ניתן להשתמש במחזירי אור או פלאשים כדי להאיר את הפנים ולהוסיף פרטים.
אור צדדי (Sidelight): מאיר את הנושא מהצד, מדגיש טקסטורות ותווי פנים, ומוסיף עומק לצילום. ככלל, צילום שכזה יראה פחות דרמטי מאשר באור אחורי, אך עדיין העניין בתמונה יהיה משמעותי עקב הקונטרסטיות של הסצינה. כדאי לשים לב לאיזון בין הצד המואר למוצל. וכן שהאור הצידי מאיר על אלמנטים שתרצו להדגיש כמו הפנים, העיניים והשיער.
אור חזיתי (Frontlight): כאשר האור מגיע ישירות מול הנושא, הוא מאיר באופן שווה ואחיד את המצולמים. זהו האור בעזרתו ניתן לקבל פורטרטים קלאסיים שמציגים את המצולמים כפי שהם. צריך לשים לב שהאור יהיה בכל זאת מעניין עם תחושת דינמיות מסוימת, שכן, במקרים מסוימים אור כזה עשוי להשטיח את התמונה.

פוטו טיפים קצרים לשימוש באור בצילומי משפחה
הימנעו מאור שמש ישיר וחזק: אור שמש ישיר, במיוחד בצהריים, יוצר צללים חדים ולא מחמיאים. העדיפו לצלם בשעות הזהב או במקומות מוצלים
השתמשו במחזירי אור (Modifiers): מחזירי אור יכולים לעזור להפנות אור רך לפנים של המצולמים, למלא צללים ולהאיר אזורים כהים. יש מגוון מחזירי אור, בעוצמות שונות ובגוונים שונים (למשל, מחזיר אור כסוף או זהוב חזק, או מחזיר אור לבן ורך). תוכלי ליצור בקלות מחזירי אור סטייל "עשה זאת בבית", למשל עם חתיכת קאפה לבנה.
נצלו תנאי מזג אוויר מגוונים: ימים מעוננים מספקים אור רך וטבעי, שכן העננים משמשים כמפזרי אור טבעיים. מה שאידיאלי לצילומי חוץ גם באמצע היום.
שלבו צללים ליצירת עניין: צללים יכולים להוסיף עומק ועניין לצילום. חפשו דפוסי צללים מעניינים, כמו צללים של עצים או מבנים שממסגרים את המשפחה.
הבינו את איכות האור: מקורות אור בעוצמה גבוהה נוטים לייצר אור קשה, בעוד שמקורות אור בעוצמה נמוכה מייצרים אור רך.
היו מודעים לצבעוניות האור: אור בשעות הזהב חם יותר, בעוד שאור בצהריים קריר יותר. התאימו את הגדרות האיזון הלבן (White Balance) בהתאם.
השתמשו בתאורה טבעית בתוך הבית: בצילום בתוך הבית, התמקמו ליד חלונות גדולים כדי לנצל את האור הטבעי הנכנס. וילונות שקופים יכולים לשמש כמפזרי אור נהדרים.
שלבו את האור בהיבט האמנותי: האור יכול לשמש ככלי לספר סיפור, המכחול בידיים שלכם כדי ליצור אווירה ולהדגיש רגשות. נסו לשלב את האור בצורה יצירתית כדי להעצים את המסר בצילום.
אחיות ברגעי משחק מרגשים
לסיכום פוטו טיפ האור
הבנה ושליטה באור הם מפתחות מרכזיים להצלחת צילומי המשפחה הבאים שלכם. בחירת זמני הצילום המתאימים, ניצול סוגי האור השונים, והיכולת לרתום את האור לטובת ההיבט האמנותי, יאפשרו לכם ליצור תמונות מרגשות, מחמיאות ובעלות עומק. זכרו, האור הוא לא רק אמצעי טכני, אלא גם כלי יצירתי שבאמצעותו ניתן לספר את סיפור המשפחה בצורה היפה והאותנטית ביותר.
פוטו טיפ מס' 3 - הלוקיישן
בחירת הלוקיישן לצילומי משפחה היא החלטה מרכזית המשפיעה על האווירה, הסגנון והתוצאה הסופית של התמונות. הלוקיישן הנכון יכול לשקף את אופייה הייחודי של המשפחה, ליצור תחושת נוחות ולהבטיח תמונות מרהיבות. בחלק זה נבחן את הגורמים המרכזיים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת לוקיישן לצילומי משפחה, תוך התמקדות באופי המשפחה, בחירת מקומות נטולי אנשים זרים והקפדה על ניקיון ויזואלי.
חבורה ספורטיבית במיוחד, מול טירת טרקאי בליטא
התאמת הלוקיישן לאופי המשפחה
הצעד הראשון בבחירת הלוקיישן הוא להבין את ההעדפות והתחביבים של בני המשפחה:
חיבור לטבע: אם המשפחה נהנית מפעילויות חוץ, טיולים ופיקניקים, לוקיישנים טבעיים כמו פארקים, חופים, יערות או שדות פתוחים יכולים להיות בחירה אידיאלית.
אווירה אורבנית: למשפחות המעדיפות את הדינמיקה של העיר, אזורים אורבניים עם גרפיטי צבעוני, סמטאות ציוריות או מבנים היסטוריים יכולים להוסיף עניין וייחודיות לתמונות.
אווירה ביתית: משפחות מסוימות מרגישות הכי בנוח דווקא בבית, וזה יכול להיות המקום הטבעי והבטוח להפיק סשן צילומים מהמם ומאד אישי.
בחירת לוקיישן עם פרטיות ומינימום הפרעות
כדאי להבטיח שהצילומים יהיו כמה שיותר אינטימיים ויתמקדו במשפחה עצמה ולא בהפרעות מאנשים זרים או סביבה "רועשת" מדי.
זמני צילום: תכננו את הצילומים בשעות פחות עמוסות, כמו ימי חול או בשעות הבוקר המוקדמות, כדי להימנע מהתקהלות ואנשים זרים ברקע.
מקומות פחות מוכרים: חפשו לוקיישנים שאינם פופולריים במיוחד, אך עדיין מציעים רקעים יפים ותואמים את הסיפור של המשפחה.
תיאום מראש: במקומות ציבוריים כמו מוזיאונים או פארקים לאומיים, שקלו לתאם עם הרשויות המקומיות או לקבל אישור לצילום, במיוחד אם מדובר בקבוצה גדולה או בציוד מקצועי.

הקפדה על ניקיון ויזואלי של הלוקיישן
ניקיון ויזואלי מסייע למקד את תשומת הלב במשפחה ולהימנע מהסחות דעת והוא אחד הגורמים המשמעותיים בהצלחה של כל סשן צילום.
רקע פשוט: בחרו מקומות עם רקעים אחידים או עם אלמנטים מינימליסטיים, כמו קירות בצבע אחיד, שדות פתוחים או חורשות.
הימנעות מאלמנטים מפריעים: בדקו את הלוקיישן מראש והימנעו ממקומות עם שלטי פרסום, פחי אשפה, חוטי חשמל או אלמנטים אחרים שעשויים להפריע לקומפוזיציה.
סידור המקום: במידת האפשר, סדרו את האזור לפני הצילום – הזיזו חפצים לא רצויים, נקו לכלוך או עלים יבשים, כדי ליצור סביבה נקייה ומזמינה.
טיפים נוספים לבחירת לוקיישן
גישה ונוחות: ודאו שהמקום נגיש לכל בני המשפחה, כולל ילדים קטנים או מבוגרים, ושיש בו מתקנים נוחים כמו חניה, שירותים ומקומות ישיבה.
תאורה טבעית: בחרו לוקיישן המאפשר ניצול מיטבי של תאורה טבעית, במיוחד בשעות הזהב (שעת הזריחה והשקיעה), כדי לקבל אור רך ומחמיא.
התאמת הלבוש ללוקיישן: כדי ליצור הרמוניה בתמונות, התאימו את בגדי המשפחה לפלטת הצבעים של הלוקיישן. לדוגמה, בגדים בצבעים טבעיים יתאימו לצילומים בטבע, בעוד שבגדים עם נגיעות מודרניות יכולים להתאים לסביבה אורבנית.
בחירת הלוקיישן המתאים לצילומי משפחה דורשת התחשבות באופי המשפחה, הרצון לפרטיות והקפדה על ניקיון ויזואלי. תכנון מוקדם ובחירה מושכלת של המקום יתרמו ליצירת חוויה נעימה ותמונות מרהיבות שישמרו זיכרונות יקרים למשך שנים.

פוטו טיפ מס' 4 - תקשורת, תקשורת, תקשורת
תקשורת אפקטיבית עם המשפחה במהלך סשן צילום היא מפתח ליצירת תמונות אותנטיות ומרגשות. הבנה מעמיקה של הציפיות, הצרכים והאופי הייחודי של כל משפחה תורמת לחוויה חיובית ולתוצאות משביעות רצון. בחלק זה נדון בהיבטים המרכזיים של התקשורת עם המשפחה, כולל תיאום ציפיות, הבנת האופי המשפחתי, בחירת לבוש, ניהול הסשן ותקשורת חיובית ומחמיאה.

תיאום ציפיות והבנת אופי המשפחה
לפני תחילת הצילומים, חשוב לקיים שיחה מקדימה עם המשפחה כדי להבין את הציפיות שלהם, הסגנון המועדף והאווירה הרצויה. שאלו על תחביבים, פעילויות אהובות, דינמיקה משפחתית והעדפות אישיות. תוכלו אפילו להגדיל ראש ולבקש מהם תמונות לדוגמא שהם אהבו במיוחד, מהרשת או מסשן צילומים של מי מהחברים שלהם.
מידע זה יסייע בהתאמת הצילומים לאופי הייחודי של המשפחה וליצירת תמונות המשקפות את מי שהם באמת.
בחירת לבוש מתאים
הלבוש משפיע רבות על המראה והתחושה של התמונות. המליצו למשפחה לבחור בגדים המתאימים לסטייל שלהם וללוקיישן הנבחר. העדיפו צבעים ניטרליים או פסטליים והימנעו מהדפסים בולטים או לוגואים גדולים, אלא אם זהו האופי של המשפחה.
תיאום צבעים בין בני המשפחה יכול ליצור מראה הרמוני ומגובש בתמונות. למשל, אפשר לבחור בגוון מסוים אחיד בין בני המשפחה שיהיה המוטיב הצבעוני המוביל בסשן. לחלופין, אפשר ללכת על שילוב של צבעים משלימים, כמו כחול - צהוב, או ירוק - כתום / אדום.
ניהול הסשן: יצירת אווירה נינוחה
במהלך הצילומים, שאפו ליצור אווירה רגועה ומהנה מלאה בחיוכים ומחמאות. התחילו בשיחות קלילות, בדיחות או פעילויות משותפות כדי לשבור את הקרח ולהפחית מתחים. עודדו את המשפחה להיות עצמם, לשחק, לצחוק ולהביע רגשות טבעיים. שקלו להתחיל את השיחות ולאט לאט ללכת אחורה ולתת לדינמיקה המשפחתית לתפוס את המושכות.
תמונות ספונטניות לרוב משקפות את הקשרים האמיתיים והחום המשפחתי בצורה הטובה ביותר.

תקשורת חיובית ומחמיאה
החמיאו לבני המשפחה במהלך הצילומים והדגישו את התכונות היפות שלהם. הנחיות ברורות ומחמאות יכולות להגביר את הביטחון העצמי שלהם בעצמם וגם בכם כצלמים ולהוביל לתמונות טבעיות ומחמיאות יותר. זכרו להיות סבלניים וגמישים, ולהתאים את הגישה שלכם בהתאם לתגובות ולצרכים של המשפחה.
טיפ בונוס: לעיתים קורה שאנחנו עושים איזושהי טעות - חשיפה לא מדויקת, הפוקוס ברח לרקע וכד'. הנטיה הטבעית שלנו היא לעקם את הפרצוף ולהביע את האכזבה שלנו מעצמנו בקול רם. השתדלו לתפוס את הרגע הזה בזמן, ובמקום לשדר את הבסה למשפחה (שמיד עלולה לחשוב שמשהו לא בסדר איתם) - חייכו, תגידו להם "איזה יופי", תקנו את הטעות במצלמה והמשיכו לצלם. זה ישתלם לכם בגדול!
התמודדות עם אתגרים
בסשני צילום משפחתיים עשויים להתעורר אתגרים, במיוחד עם ילדים קטנים. היו מוכנים להפסקות קצרות, הביאו אביזרים או משחקים כדי לשמור על עניין, והפגינו גמישות בתכנון. זכרו שהמטרה היא ליהנות מהתהליך וליצור חוויה חיובית שתשתקף בתמונות.
תקשורת פתוחה, מכבדת ומותאמת אישית עם המשפחה היא המפתח לסשן צילום מוצלח. על ידי תיאום ציפיות, הבנת האופי המשפחתי, בחירת לבוש מתאים, יצירת אווירה נינוחה והענקת מחמאות כנות, תוכלו ליצור חוויה מהנה ותמונות משפחתיות מרגשות שישמרו זיכרונות יקרים למשך שנים.

סיכום ויציאה לשטח לצילומים מרהיבים
צילום משפחה הוא הרבה יותר מאשר אוסף של פריימים יפים של אנשים קרובים. הוא הזדמנות לעצור לרגע את הזמן, ליצור חוויה מרגשת ומחברת עבור חברי המשפחה ולספר את הסיפור הייחודי שלהם בעזרת תמונות יפות ומרגשות שמתעדות את החום המשפחתי, הקשרים והחיבורים בין חבריה.
המטרה שלנו היא ליצור מזכרת שתחמם את הלב גם בעוד שנים. כשרוח טובה נושבת, האור מחמיא, הלוקיישן נכון והתקשורת עם המשפחה כנה ומכילה – הקסם פשוט קורה.
אז קחו מצלמה, בחרו מקום, תיאמו עם האנשים האהובים עליכם, וצאו לצלם. הרשו לעצמכם להרגיש אותם ולהתרגש יחד איתם, לשחק עם האור, הקומפוזיציה והטכניקה, ובעיקר – ליהנות.
אם אתם רוצים לקחת את הצילום המשפחתי שלכם לרמה הבאה – אפריל הקרוב מוקדש לנושא צילומי המשפחה ב"חדר הכושר לצילום". מחכים לכם שם עם המון השראה וידע - הרצאות ושיעורים, מפגשים מעשיים, משימות צילום ושיעורי משוב מקצועיים.
שלכם,
ויקטור.
Comments