אתיופיה - מסע צילום אנתרופולוגי בין השבטים האבודים
4.10.26 עד 13.10.26
לא עוד יעד על המפה - מסע בזמן לערש האנושות וחווית עומק תרבותית בין השבטים הנידחים של אתיופיה אתיופיה היא לא עוד יעד על המפה; היא מסע אחורה בזמן אל ערש האנושות. זהו ה-Holy Grail של צלמי הפורטרטים והדוקו.
במהלך הטיול נרד דרומה אל עמק האומו המפורסם, שם נפגוש פנים אל פנים תרבויות ששימרו אורחות חיים בני אלפי שנים. זהו לא טיול "ספארי" רגיל, אלא סדנה מעשית בבניית סיפור אנושי, עבודה עם אור טבעי בתנאי שטח משתנים, ויצירת אינטימיות עם מצולמים מתרבויות רחוקות. אם חלמתם לצלם את הפורטרט שיגדיר את תיק העבודות שלכם – זה המקום.
מתכונת הטיול - בדיוק כמו שהצלמים המקצועיים עובדים
נתרכז באזור עשיר בלוקיישנים מדהימים, נחקור אותו לעומק, נלמד איך "לקרוא" את האור בצורה מדוייקת ולנצל בחוכמה את תנאי מזג האוויר לטובת הצילום.
תחת הדרכתם הצמודה של צלם בכיר ומדריך מקומי מנוסה בטיולי צילום, תחזרו מהטיול עם תמונות מפילות לסתות וחוויה של פעם בחיים
בא לכם לצלם תמונות כאלה?
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
|---|---|---|---|
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
צילומים:
אמיר בילו, ספק מקומי
למי מתאים הטיול?
חובבי צילום רציניים בכל הרמות שרוצים להעמיק ולהעשיר את כישורי הצילום שלהם בדרך חוויתית ומעשירה
מתאים במיוחד לצלמים שמעוניינים להתפתח בתחומי הצילום: תרבויות, דוקו, פורטרטים, ונוף
מטיילים הרפתקנים המוכנים לטיול בתנאי שטח מעט מאתגרים (נסיעות בדרכי עפר, לינה בלודג'ים מקומיים) בתמורה לחוויה אותנטית
ידע מקדים בצילום מומלץ אך לא הכרחי - אנחנו נלמד אתכם את כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לקבל תוצאות מרהיבות
בני/בנות זוג שאינן מצלמים יכולים להצטרף, רק חשוב שתכירו את האופי של טיולי צילום (ניתן להתייעץ עם הצוות לפני הרשמה)
ציוד צילום
מצלמה בעלת יכולת שליטה ידנית בפרמטרים
עדשות במגוון טווחים, בין 14 מ"מ ועד 200 מ"מ (לפול פריים)
חצובה, שלט/טיימר, תיק צילום, רצועה נוחה, בטריות, כרטיסי זכרון
מומלץ אך לא חובה: פילטרים, פלאש+משדר
לכל שאלה על ציוד, ניתן להתיעץ עם צוות בית הספר
למה לטייל איתנו?
מדריכים מהמובילים בתחומם
צלמות וצלמים מהטופ בארץ ובעולם, אנשי מקצוע, מנחים מנוסים שבאים להדריך ולעזור, כי הם באמת אוהבים את זה
יחס אישי לכל משתתף/ת
מקפידים על קבוצות קטנות ויחס הנחיה אישי כדי ליצור אינטרקציה מירבית ביניכם לבין המדריכים
הדרכה לפני הכל
לא רק מביאים אתכם למקומות יפים אלא מלמדים איך להפוך כל רגע לתמונה מרהיבה, עם הנחיה צמודה, טיפים מעשיים ומשוב בזמן אמת
טיולי צילום בכל מובן אפשרי
לוקיישנים צילומיים שנבחרו בקפידה, רדיפה אחרי תנאי אור אופטימליים, גמישות מירבית וספונטניות להזדמנויות צילום נדירות
פרטים חשובים על הטיול
יום 1 - תל אביב - אדיס אבבה
נחיתה בשדה התעופה הבינלאומי בול (Bole). לאחר קבלת פנים והעברה למלון, נצא לסיור היכרות קצר עם הבירה האתיופית (בהתאם לשעת הנחיתה).
ננצל את הערב לתדריך צילום ראשון, הכרת הציוד והכנה מנטלית למפגש עם השבטים.
לינה: אדיס אבבה.
יום 2 - ג'ינקה ושבט הארי (Ari)
טיסת בוקר לג'ינקה (Jinka). אחר הצהריים נצא לשטח למפגש ראשון עם אנשי שבט הארי. השבט ידוע במלאכות היד המסורתיות - קדרות, נפחות והכנת אינג'רה.
נתמקד בצילום דוקומנטרי וצילום פרטים קטנים של תהליכי עבודה, תוך שימוש במהירויות תריס מתאימות להקפאת תנועה ותקריבים (Macro/Close-up) של הידיים העובדות והטקסטורות. נשלב צילום פורטרטים ספונטניים אותנטיים (Candid photos).
לינה: ג'ינקה.
יום 3 - טקס הקפה, שווקים ושבט המורסי (Mursi)
נפתח את הבוקר בטקס קפה אתיופי מסורתי - הזדמנות צילום נהדרת באור רך עם אדים ועשן. נמשיך בנסיעה לטורמי (Turmi) דרך השוק של שבט הבאנה (Bana), שוק צבעוני וסואן המהווה גן עדן לצילום רחוב.
משם נמשיך למפגש עם שבט המורסי המפורסם, בו הנשים עונדות דיסקיות חרס בשפתותיהן. ניתן דגש לצילומי פורטרטים אייקוניים של בני המורסי. נלמד כיצד לגשת למצולמים בצורה מכבדת כדי להשיג הבעות פנים אותנטיות ולא "קפואות".
אחה"צ נבקר בשבט ההאמר, המפורסם בתסרוקות הבוץ והחמאה האדמדמות.
לינה: לודג' בטורמי.
יום 4 - מצוקי נהר האומו, שבטי הקארו (Karo) והניאנגטום
ניסע לכפר קורצ'ו (Korcho) לבקר את שבט הקארו, הממוקם על מצוק דרמטי מעל נהר האומו. בני הקארו ידועים בציורי הגוף המורכבים שלהם. משם נמשיך לשבט הניאנגטום. במהלך היום נתמקד בשילוב של פורטרטים עם נוף (Environmental Portraits).
ננצל את המיקום הגיאוגרפי של הכפר על המצוק כדי ליצור קומפוזיציות רחבות זווית המשלבות את הדמויות המצוירות עם הנהר המתפתל ברקע, ונוסיף צילומי נוף קלאסיים בעדשות רחבות וטלה.
לינה: לודג' בטורמי.
יום 5 - חציית הנהר – שבט הדסנאץ' (Dasanech)
נסיעה לאומוראטה (Omorate) וחציית נהר האומו בסירות עץ מסורתיות לפגישה עם שבט הדסנאץ', החי בתנאי מדבר קשים בסמוך לגבול קניה. תנאי התאורה והאבק באזור זה יוצרים אווירה דרמטית. נתמקד בצילום הבקתות הייחודיות ובחיי הקהילה הרב-שבטית, תוך דגש על צילום בתנאי תאורה קשים וקונטרסטיים.
לינה: לודג' בטורמי.
יום 6 - הצבעים של שבט ארבורה (Arbore) וטרסות הקונסו
בדרך לארבה מינץ' (Arba Minch) נעצור אצל שבט הארבורה, הנשים ידועות בשרשראות החרוזים הצבעוניות המכסות את גופן.
נמשיך אל "הניו יורק של אתיופיה" כפרי הקונסו (Konso), אתר מורשת עולמית של אונסק"ו, הידועים בטרסות החקלאיות ובפסלי העץ (Waka) שיאפשרו לנו צילום דפוסים וטקסטורות מעניינות הן בתכשיטי הארבורה והן במבני האבן והטרסות של הקונסו.
לינה: ארבה מינץ'.
יום 7 - תנינים באגם צ'אמו ואנשי ההרים (Dorze)
בבוקר נצא לשייט באגם צ'אמו לצילום טבע (Wildllife) ובעלי חיים: תניני ענק ומגוון ציפורים. אחה"צ נעלה להרים הקרירים לבקר את אנשי הדורזה, הידועים בבקתות דמויות הפיל ובאריגת כותנה. ביום זה ניתן מקום גם לצילום טבע בסגנון ספארי, ולצילום בבקתות הדורזה הגבוהות, שם נתרגל עבודה בתאורה נמוכה וניצול מלכודות אור ומקורות אור טבעיים מוגבלים. לינה: ארבה מינץ'.
יום 8 - מעיינות וטבע פראי
ביקור ב"ארבעים המעיינות" (Forty Springs), שמורת טבע ירוקה ושופעת. נסיעה דרך נופי השבר הסורי-אפריקאי אל אוואסה (Hawasa). אחה"צ נצא לשייט רגוע באגם אוואסה לצפייה בהיפופוטמים וציפורי מים. זהו יום של צילום נוף טבעי, השתקפויות, ובע"ח בסביבת המחייה הטבעית
לינה: אוואסה
יום 9 - שוק הדגים והקופים - חזרה לאדיס אבבה
בבוקר נבקר בשוק הדגים של אוואסה - מקום תוסס המשלב דייגים, עופות מים (מרבו, שקנאים) וקופי קולובוס המקפצים בין העצים. בהמשך היום ניסע חזרה לאדיס אבבה ונסיים בארוחה חגיגית עם מוזיקה וריקודים מסורתיים.
לינה: אדיס אבבה
יום 8 - אדיס אבבה - תל אביב
לאחר ארוחת בוקר, סיור קצר בבתי הקפה הטובים של אדיס לטעימה אחרונה מאתיופיה, והעברה לשדה התעופה לטיסה הביתה.
נעלה למטוס עם כרטיסי זיכרון מלאים ולב מלא חוויות.
הערה לגבי התוכנית:
יתכנו שינויים, בסדר היעדים ובזמנים בהתאם לתנאים בשטח, מזג אויר, שינויים ובלת"מים חיצוניים שאינם תלויים בנו. יתכן שלא נגיע לכל הלוקיישנים המפורטים, ויתכן שיתווספו לוקיישנים חדשים שלא הוצגו כאן.
השינויים יבוצעו בהתאם להחלטה הבלעדית של צוות המסע כשבראש סדרי העדיפויות שלהם תמיד יהיו החוויה הצילומית המיטבית בפרט והצלחת המסע בכלל. שינויים, ככל שיהיו יתוקשרו בצורה גלויה לכל המשתתפים.






















