top of page

מה הכי 🔥 בפוטוטיפס

ree

מאסטר קלאס צילום נופים באירלנד 2026

 

חוויה עוצמתית בלב אחד מהיעדים הדרמטיים בעולם לצילום נוף.

ree

נפתחה ההרשמה: מאסטר קלאס צילום התרשמותי

בהדרכת גלעד בנארי


במאסטר קלאס חדש בהובלת גלעד בנארי נפרוץ את גבולות התיעוד ונצלול לעולם שבו צילום לא רק מראה, אלא גם מרגיש - דרך קווים, אור, צורה ותנועה.

ree

מקומות אחרונים בטיול צילום לקרנבל המסכות בונציה 2026

בפברואר 2026 יובילו הצמד חמד ויקטור זיסלין ואודי מוצני את אחד הטיולים הצבעוניים והתוססים של פוטוטיפס.


מה תצלמו ותלמדו במהלך המסע?
ree

כרטיסיית סדנאות - נרשמים, מצלמים וחוסכים!

אנחנו יודעים שקשה לבחור רק סדנה אחת – הרי יש כל כך הרבה נושאים מעניינים: צילום תרבויות, תאורה מעשית, נוף, יסודות הצילום ועוד.


בדיוק בשביל זה יצרנו כרטיסיית סדנאות משתלמת, שתאפשר לכם להירשם למספר סדנאות במחיר מוזל. תוכלו לבחור בין כרטיסייה של 3 5 או 10 סדנאות למי שרוצה לצלול עמוק לעולם הצילום.

ree

אתגר צילום נוף ימי


האור על המים, הגלים והקווים של החוף יוצרים שילוב שמגרה כל צלם לשלוף את המצלמה ולנסות ללכוד את הקסם. אבל איך עושים את זה נכון?


לכבוד חודש דצמבר בחדר כושר לצילום, המוקדש כולו לצילום נוף ימי, הכנו לכם אתגר מיוחד שיבחן את הידע שלכם ויוציא אתכם למשימת צילום יצירתית בחוף.

הספר תחושות בטן בצילום מאת ויקטור זיסלין

חדש באתר! ניתן להזמין את הספר "תחושות בטן בצילום" מאת ויקטור זיסלין, מייסד ומנכ"ל פוטוטיפס

"הכל התחיל מבירה! כי אף סיפור טוב מעולם לא התחיל ממישהו שאכל סלט..."

אבל רגע, מה בכלל הקשר בין בירה ובין צילום?

ree

בלעדי בפוטוטיפס - קורס דיגיטלי לאור וחשיפה בצילום

ללא עלות לקוראי הבלוג

ree

מנטור דיגיטלי לצילום - מבוסס בינה מלאכותית

יתן לכם משוב על התמונות, יענה על שאלות, ייעץ על ציוד צילום ועוד


זמין לכם 24/7 מכל מקום בעולם, בעברית

איך לצלם את ליקוי הירח כמו צלמים מקצועיים?


הערב, 7 בספטמבר 2025, נחזה בישראל בליקוי ירח מלא מרהיב – "הירח האדום". עבור צלמים, זה אירוע נדיר שמביא איתו אתגר טכני ויצירתי מרתק.


איך לצלם ירח ליקוי צילום ירח עם אובייקט מרכזי
צילום סופר מון על רקע מבצר אנטיפטרוס. לא ליקוי ירח, כי עדיין לא צילמתי

איך מתארגנים, איזה ציוד כדאי לקחת ואילו הגדרות יובילו אתכם לתוצאה מרהיבה? קבלו את המדריך המלא:

זמני ליקוי הירח


שלב 1 – 18:50 – תחילת הליקוי (פנמברה, כמעט ולא נראה לעין).


שלב 2 – 19:27 – תחילת הליקוי החלקי, הירח מתחיל להיכנס לצל.


שלב 3 – 20:30 – תחילת הליקוי המלא, הירח כולו בצל.


שלב 4 – 21:11 – שיא הליקוי, הירח בצבע אדום עז.


שלב 5 – 21:52 – סיום הליקוי המלא, הירח מתחיל להתבהר.


שלב 6 – 22:56 – סיום הליקוי החלקי.


שלב 7 – 23:55 – סיום מוחלט של הליקוי.


פוטו טיפ: להגיע ללוקיישן לפחות חצי שעה מראש, סביב 20:00, כדי להתמקם בנוחות עם הציוד.


ציוד מומלץ


מצלמה עם שליטה ידנית מלאה וצילום ב־RAW.


עדשת טלה – החל מ־300 מ"מ ומעלה לתקריבים עשירים בפרטים. ככל שאורך המוקד ארוך יותר, כך תראו יותר מהטקסטורה של פני הירח והוא יהיה גדול יותר בפריים.


חצובה יציבה – חובה, כדי למנוע מריחה גם במהירויות תריס איטיות.


בטריות טעונות, כרטיסי זיכרון ריקים ומטען נייד – הלילה ארוך ותצלמו הרבה


למתקדמים, ורק למביני עניין – עוקב כוכבים (Star Tracker): מכשיר שמותקן על החצובה ומאפשר לה "לעקוב" אחרי תנועת הירח או גרמי השמיים. זה מאפשר חשיפות ארוכות מאוד מבלי לקבל מריחה של האובייקט. שימו לב – עבודה עם עוקב דורשת איזון קפדני והכנה מוקדמת.


הגדרות צילום


צמצם – להתחיל מ־f/8 ועד f/11, טווח שנותן חדות מיטבית ושומר על פרטים גם בשולי הירח.


אסא - ISO – להתחיל ב־100–200 בתחילת הליקוי. בהמשך, כשהירח מחשיך, להעלות בהדרגה ל־400, 800 ואף 1600 אם צריך – תוך תשומת לב לרעש דיגיטלי.


מהירות תריס – בתחילת הליקוי סביב 1/125–1/250 שניות. ככל שהירח מחשיך, אפשר להאט ל־1/60, 1/30 ואף עד 1/13–1/10. חשוב לא לעבור את ה־1/10, אחרת תראו מריחה כתוצאה מתנועת הירח.


עבודה עם היסטוגרמה – חובה. הירח "מתעתע" במדידה, ואם מסתמכים רק על הצג – קל לשרוף פרטים או לאבד גוונים כהים. היסטוגרמה תבטיח שאתם שומרים על טווח מלא של פרטים.


פוקוס – אפשר להתחיל באוטומטי, עם נקודת פוקוס בודדת על הירח. לאחר מכן לבדוק בהגדלה דיגיטלית. אם המצלמה מתקשה – לעבור לפוקוס ידני ולהגדיר לאינסוף בצורה מדויקת.




איך לצלם ירח ליקוי צילום ירח עם אובייקט מרכזי
צילום סופר מון. לא ליווי הירח, כי עדיין לא צילמתי


סגנונות צילום וטיפים נוספים


לוקיישן - בעיקרון עדיף במקום עם זיהום אור נמוך, שם תקבלו יותר פרטים מהירח, אבל אפשר גם גם בסביבה האורבנית, בפרברי העיר, באזור יחסית חשוך ו"נקי" - ללא הפרעות והסתרות - עצים, בניינים וכו'.


מי שרוצה ליצור רצף, טיימלאפס או מספר קומפוזיציות של שלבי הליקוי – עדיף לשמור על קומפוזיציה קבועה, עם ירח יחסית קטן בפריים. זה יאפשר חיבור קל של התמונות בהמשך.


מי שמחפש קלוז־אפ עם פרטים מרהיבים – עדיף להתרכז בתקריבים, תוך הבנה שלא תוכלו להרכיב רצף מהשלבים השונים.

במידה ויש עננות סביב הירח - שלבו אותה בקומפוזיציה בתור מסגרת


מי שרוצה לשלב אובייקט בפורגראונד – הירח יחסית גבוה בשמיים, לכן צריך לעמוד קרוב לאובייקט גבוה (כמו מגדל, עץ או פסל) ולצלם כלפי מעלה. חשוב שהחיבור בין האובייקט לירח יהיה טבעי ואסתטי – לא בכוח. הקפידו גם להתאים את החשיפה כך שהאובייקט לא ייראה חשוך מדי מול הירח.


סיכום


ליקוי ירח מלא הוא לא רק תופעה אסטרונומית – זו הזדמנות חד־פעמית ליצירה אמנותית. בין אם תבחרו לתעד את כל השלבים ברצף, לתפוס קלוז־אפ דרמטי או לשלב נוף ואובייקטים בפריים – ההכנה המוקדמת והשליטה בהגדרות יעשו את כל ההבדל.


שתפו את התוצאות בקבוצת הפייסבוק שלנו (בקישור הבא), ואל תשכחו ליהנות מהרגע – כי הפעם הבאה לא תגיע כל כך מהר






כל מה ש-🔥 בפוטוטיפס - מעניין אתכם לשמוע עוד?

פוטוטיפס - בית ספר לצילום - סדנאות, טיולי צילום וקורסים



תגובות


הכי חם בפוטוטיפס
bottom of page