top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תויקטור זיסלין

איך לייצא תמונות בלייטרום - הסברים והגדרות מומלצות - לפייסבוק, להדפסה ועוד

עודכן: 28 בנוב׳ 2023




 

אם אתם משתמשים הרבה בלייטרום, מוזמנים לקרוא גם את המאמר הזה, שכולל את כל קיצורי המקלדת בהם אני משתמש, שעוזרים לי לעבוד בצורה יעילה ולחסוך המון זמן עריכה.

 



השאלה המרכזית שנצטרך לשאול את עצמנו


השאלה "איך לקבל את האיכות המקסימלית?" אינה השאלה הנכונה כשאתם מחפשים אחר הגדרות הייצוא הטובות ביותר לתמונות שלכם. בכל סיטואציה ישנם אילוצים מסוימים שמחייבים אותנו להשתמש בהגדרות שונות, מה שנקרא, כל מקרה לגופו.


לעומת זאת, "איך לייצא קבצים קטנים שאוכל לשלוח במייל?", "אני הולך להדפיס את התמונה בגדול, מה עליי לבחור בהגדרות?" או "מהי הרזולוציה המומלצת להעלות תמונות לפייסבוק" הן שאלות מצוינות כי הן פוגעות בול בעניין המרכזי בייצוא תמונות - מה יהיה השימוש בתמונה? איך היא תוצג לצופה? מאיזה מרחק הוא יתבונן בה?


זה עניין ממש חשוב, אז אחזור על השאלה המרכזית שהתשובה עליה תבהיר לכם מהם פרמטרי הייצוא המומלצים:


 

מה יהיה השימוש בתמונה?

 


להדפסה גדולה בסלון נדרשת רזולוציה מקסימלית ואיכות אופטימלית. בקצה השני, לתמונת Thumbnail קטנה, למשל לתמונת פרופיל בג'ימייל, נדרשת רזולוציה ממש קטנה ואיכות בינונית תספיק לחלוטין. לא סתם איינשטיין אמר שהכל יחסי בעולם הזה.



הדפסה גדולה בסלון דורשת איכות ורזולוציה מקסימלית לקובץ הסופי


 
 

מאחורי הקלעים של תהליך הייצוא - על קצה המזלג



 

רגע לפני שנכנס להגדרות ומספרים, בואו נבין מה מתרחש בפועל בתהליך הייצוא.

 


תהליך הייצוא בלייטרום, בדומה לתוכנות עריכה אחרות כמו פוטושופ או Luminar, מפעיל מספר אלגוריתמים מתמטיים מתוחכמים אשר ממירים את המידע שבקובץ המקור (אותו קובץ Raw שכולם מדברים עליו) ומייצרים ממנו קבצים שימושיים לצרכים השונים שלנו (לרוב Jpeg ובמידת הצורך גם סוגי קבצים נוספים כגון png או tiff). נהוג לקרוא לתהליך זה "דחיסה" כי האלגוריתם דוחס את הנתונים המלאים שבקובץ המקורי כך שהקובץ הסופי יהיה קטן יותר ויכלול פחות מידע.


 

"אבל למה לנו לוותר על מידע בקובץ המקור?" ישאל ההוא שיודע לשאול.

 


סיבה ראשונה - העין האנושית לא תמיד יודעת להבחין בכל המידע הזמין לנו בקובץ המקורי. הסיבה השניה - יתכן מאד שהמכשיר שמציג את התמונה לא באמת מסוגל להראות את אותם הפרטים. למשל, רובנו עובדים עם מסכי Full HD בעלי הרזולוציה 1920X1080 פיקסלים. במקרה הזה, לא נבחין בשום הבדל בין תמונה בגודל 6000x4000 פיקסלים לבין תמונה בגודל 3000x2000. כמובן, אם נעשה Zoom In רצחני עד לרמת הפיקסלים הבודדים, נבחין בהבדל, אבל לכל שימוש "רגיל" של צפיה בתמונה המלאה, זה לא רלוונטי.



רואים את ההבדל בין רזולוציה של 4000 פיקסלים לבין 2048 בצד הארוך של התמונה?

עוד דוגמא לכך היא איבוד פרטים בצבע או בחשיפה. העין שלנו עלולה שלא להבדיל בין גווני צבע קרובים מאד ובפועל כדאי לנו להציג אותם כגוון אחד בודד על גבי המסך. לפיכך, ניתן לומר שיהיה זה מיותר לכלול את כל המידע העודף והלא שימושי הזה, הרי בלאו הכי לא נראה אותו בקובץ הסופי. זה בדיוק מה שאותם האלגוריתמים עושים - מעלימים או מסננים את המידע הלא רלוונטי ומשאירים את מה שבאמת חשוב. הם מקטינים את הרזולוציה, ממצעים את החשיפה או גווני הצבע באזורים מסוימים וכו'.

כמה לדחוס?

דחיסה מינימלית תיצור קובץ באיכות מקסימלית שכולל מידע מאד מפורט על האובייקטים השונים אך הוא יהיה גדול יותר ויתפוס הרבה מקום על ההארד דיסק. לעומת זאת, דחיסה משמעותית תיצור קובץ באיכות נמוכה יותר בגודל קטן יותר.


 

מי קובע מהו המידע הלא רלוונטי ומהו כן? האם לדחוס הרבה או קצת?

 

התשובה היא פשוטה. אנחנו, הצלמים, יכולים לקבוע את מידת הדחיסה בעזרת הגדרות היצוא הספציפיות המתאימות לשימושים השונים, כגון הדפסה או שימוש אינטרנטי. את הבחירות נעשה בהסתמך על הידיעה שלנו של מה מתאים לכל שימוש ועל זה בדיוק מדבר המאמר הזה. ועכשיו הגענו לתכלס - הכפתורים, ה"מה לעשות" ו-"איך לעשות".



בחירת התמונות לייצוא


בחירת התמונות שנרצה לייצא תתבצע מתוך רצועת התמונות שבתחתית המסך, במודול Develop או Library.


ניתן לבחור תמונה אחת על ידי לחיצה עליה עם הכפתור השמאלי של העכבר. בדומה ל-Windows לחיצה על Ctrl במקלדת ועל תמונות נוספות עם העכבר תוסיף אותן לבחירה. בנוסף, לחיצה על Shift ואז לחיצה עם העכבר על אחת התמונות האחרות בסט תוסיף את כל התמונות לרשימה, החל מהתמונה הראשונה ועד חתמונה האחרונה עליה הצבענו.






תהליך ייצוא התמונות (Export)


לאחר שבחרנו את התמונות הרצויות, לחיצה על התמונה עם הכפתור הימני בעכבר ובחירה ב-Export, תפתח את תפריט הייצוא. לחלופין, ניתן ללכת ל- File בתפריט העליון ואז לבחור ב-Export. שתי הדרכים לא מאד נוחות לטעמי מכיוון שהן גוזלות לא מעט זמן.




הדרך המומלצת היא לעבוד עם קיצורי מקלדת, כפי שאני ממליץ בחום במאמר הזה.



 

הקיצור הרלוונטי לפתיחת תפריט הייצוא הוא Ctrl + Shift + E.

 

מיד לאחר הלחיצה על Export (או השימוש בקיצור המקלדת הנ"ל) יופיע לנו התפריט בו נוכל לשלוט בהגדרות הייצוא.



בחירת תיקיית היעד (Export Location)



ישנן מספר אפשרויות להגדיר את המיקום במחשב בו תרצו לשמור את התמונות הסופיות שלכם.



האופציה המועדפת עליי


ברוב המקרים במסגרת ה-Workflow שלי אני שומר את התמונות הנבחרות מכל סשן לפי ההגדרות המתאימות לפייסבוק (על זה בהמשך) באותה התיקיה כמו תמונות המקור, בתת תיקיה בעלת השם Selected For FB או משהו דומה.


לכן, המצב הדיפולטיבי אצלי הוא בחירה ב-Export To Same Folder as original photo (שמירה באותה התיקיה כמו תמונות המקור) עם V ליד Put in Subfolder.






במידה ואני מייצא תמונות המיועדות להדפסה או כל שימוש אחר, כל מה שאני עושה זה משנה את השם של תת התיקיה (למשל, Selected For Print).


אפשרויות נוספות


אופציה נוספת בה אני משתמש לעיתים רחוקות היא שמירה בתיקיה שאני בוחר בצורה ידנית (תפתחו את האפשרויות ותראו אותה שם). זה רלוונטי למקרים בהם אני מאגד תמונות למטרה מסוימת בתיקיה יעודית, למשל, כל התמונות של צילום אורבני בלילה כדי להעלות אותן למאמר בנושא צילום אורבני בלילה בבלוג.


אפשרויות נוספות בהן איני משתמש עקב חוסר נוחות היא שמירה על ה Desktop (סתם מייצר בלאגן) ובעוד תיקיות מובנות במחשב.


 
 


הגדרת השם לקובץ הסופי


גם בתפריט זה ישנן מספר אפשרויות. למשל, לשמור את השם של הקובץ המקורי (משהו כמו NIKON7663) עם מספרים עוקבים וכדומה.


איני משתמש בכל האופציות הנ"ל ומצאתי לעצמי שיטה משלי שמשרתת אותי כבר שנים.



המלצת השף לשם הקובץ - Preset אישי לייצוא תמונות


בעיניי, חשוב ששם הקובץ יהיה נוח ושימושי, שיכלול את המידע הרלוונטי בצורה מסודרת.


כדאי שהשם יכלול תאריך ושעה בנוסף לכמה מילים על הסשן. בנוסף, מומלץ שהשם יהיה כזה שהקבצים יסתדרו בצורה כרונולוגית בתוך התיקיה. דבר אחרון, העדפתי האישית היא לתת שמות באנגלית. זה נראה נקי יותר בעיניי וגם בחלק מהתוכנות או האפליקציות שלא תומכות בעברית, נקבל ג'יבריש.





 

הנוסחה המנצחת לשם הקובץ

 

כדי שכל מה שתיארתי יקרה, להלן הנוסחה שלי לשם הקובץ. ניתן לבנות אותה בקלות בעזרת Preset ליצירת שמות בתוכנה.


(Year)(Month)(Day) - Custom Text- (Hour)(Minutes)(Seconds)


כאשר Custom Text מאפשר לי לרשום משהו מהותי על הסשן, למשל Trip To Dubai.



 

כלומר, הקובץ הסופי נראה כך

 




למה זה טוב?

  • כי כשהשנה נמצאת בקדמה, אחריה החודש ואז התאריך - נקבל סדר כרונולוגי ונוח בתוך התיקיה.

  • כי מיד רואים באיזה טיול / סשן זה צולם.

  • כי מיד רואים את שעת הצילום שמרמזת על התאורה והמקום בו היינו, בלי לפתוח את התמונה.





יאללה, עכשיו לתכלס! הגדרות!


 

גיבוי תמונות בענן - אם בא לכם להיות בראש שקט ואתם מחפשים פתרון נוח, יעיל ובטוח לגבות את כל התמונות והקבצים שלכם, יצרנו קשר עם חברת Backblaze האמריקאית שמספקת שירותי גיבוי אוטומטיים. אחרי שנים שאני עובד איתם אישית כלקוח מרוצה, שמח שעכשיו אוכל להמליץ על השירות שלהם באופן מקצועי. מוזמנים לנסות את תוכנת הגיבוי שלהם, בניסיון ל-15 ימים ללא עלות.




 
 


הגדרות ייצוא להדפסה


ביצירת קובץ להדפסה נרצה לשמר את האיכות והרזולוציה המקסימלית ולהתאים את הקובץ להדפסה. במקרה הזה נקבל קבצים גדולים למדי, הקרובים בגודלם לקבצי ה-Raw המקוריים. חשוב לזכור שלרוב נדפיס תמונות בודדות בלבד, כך שגם אם הן תופסות הרבה מקום בהארד דיסק, זה ממש לא נורא.


בואו נראה איך מגדירים זאת בתפריטים השונים בחלונית הייצוא.


הגדרות File Settings

פורמט התמונה (Image Format) המומלץ - Jpeg.. זהו קובץ המיוצר בעזרת שיטת הדחיסה היעילה והפופולרית ביותר כבר מספר עשורים. יתר סוגי הפורמטים פחות שימושיים עבור הקבצים הסופיים, ואלא אם קיבלתם הוראה ספציפית שאומרת אחרת, אין סיבה לשנות זאת.


הערה חשובה: מומלץ להתיעץ עם בית הדפוס בנוגע לסוג הקובץ ואיכות הייצוא, כדי להפיק את התוצר הכי יפה ומרשים שאפשר.


מרחב הצבע (Color Space) המומלץ - sRGB. נושא מרחבי צבע הוא עולם ומלואו, ולא ארחיב עליו כאן. מה שחשוב שתדעו שזהו מרחב הצבע השכיח ביותר בעולם הדיגיטלי שמתאים לרוב המוחלט של השימושים שקיימים כיום (אינטרנט, הדפסות וכו'). גם במקרה זה, לא מומלץ לשנות את ההגדרה הזו, אלא אם קיבלתם הוראה ספציפית שאומרת אחרת.


איכות התמונה (Quality) המומלצת - 100%. זהו בדיוק המקום להגיד ללייטרום עד כמה אני רוצה לשמר את כל הפרטים הקטנים ביותר שנמצאים בחומר הגלם. במקרה של הדפסה - אני רוצה את הדחיסה המינימלית והאיכות המקסימלית.



הגדרות גודל התמונה (Image Sizing)


במקרה של הדפסה, במיוחד אם היא גדולה יחסית, נרצה שהקובץ יהיה בעל הרזולוציה המקסימלית האפשרית, כלומר, עם כל הפיקסלים שהיו בקובץ המקורי.


לפיכך, נשאיר את האופציה Resize to Fit שמקטינה את גודל הקובץ כבויה.


חשוב להבהיר כאן נקודה לגבי הרזולוציה המלאה.


למשל, המצלמה שלי, ניקון D750, בעלת 24 מגה פיקסלים. זה אומר שקבצי ה-Raw שלה הם ברזולוציה של 6000X4000 פיקסלים. לפיכך, גם התמונה לאחר ייצוא תהיה באותה הרזולוציה. כמובן, אם עשיתם קרופ כלשהו בתמונה, הרזולוציה המלאה כבר לא זמינה עבורכם ולייטרום ישמור את התמונה לפי הפיקסלים שהשארתם לאחר הקרופ.


את דחיסת הפיקסלים (שמופיע כאן כ-Resolution) נגדיר ל-300ppi.


ראשי התיבות של ppi הן pixels per inch. על קצה המזלג, זהו האומדן לצפיפות בו המדפסות מציירות את נקודות הצבע על נייר ההדפסה. ככל שהצפיפות גדולה יותר (כלומר, יותר פיקסלים לכל אינצ') ככה התמונה תראה חדה יותר ולא נאבד פרטים.


הגדרות החידוד הסופי (Output Sharpening)


מראש אבהיר שזהו אינו החידוד שאנחנו עושים בשלב העריכה בעזרת סרגלים היעודיים לכך. כאן מדובר בתהליך המתרחש בשלב הסופי של הייצוא שעושה Fine Tuning לחדות והפעולה שלו מאד עדינה וכמעט ולא נראית לעין.


ניתן להדליק את האופציה Sharpen For ולבחור את סוג הנייר עליו אתם צפויים להדפיס: Matte Paper או Glossy Paper, בהתאם להנחיות של בית הדפוס שלכם. בשני המקרים אני מגדיר תמיד חידוד Standard, מקום טוב באמצע בין High ל-Low כדי לא ליצור תופעות מוגזמות מדי.


אם אתם מתלבטים ולא יודעים מה לעשות כאן, עדיף לבחור באופציה הדיפולטיבית, Sharpen For Screen. בד"כ זה יהיה מספיק טוב גם להדפסה.



הגדרות ייצוא לפייסבוק


תמונות המיועדות לפייסבוק (ולאינטרנט בכלל) צריכות להיות קטנות יותר מאשר התמונות להדפסה.


הסיבה לכך חבויה בחוויה של הצופה בתמונות שלנו בכל מקום בארץ או בעולם. מצד אחד נרצה להציג את התמונה באיכות טובה מספיק כך שהצופה יהנה ממנה כראוי. מצד שני, נרצה שהקובץ שלנו "יעלה" בצורה חלקה ומהירה ולכן הוא צריך להיות קטן. האופטימום נמצא אי שם באמצע.


ההמלצות של צוקי


פייסבוק מגדיר בצורה חד משמעית את גודל הקובץ המומלץ - 2048 פיקסלים בצד הארוך של התמונה.


למה? לא בטוח שיש בידי את התשובה, תצטרכו לשאול את המפתחים שלהם לגבי זה. מה שאני כן יודע, זה שבמידה וזאת הרזולוציה של הקובץ שאנחנו מעלים, פייסבוק לא יעשו שום פעולת דחיסה ויעלה אותו איך שהוא.


טעות נפוצה בהקשר הזה היא להעלות קבצים ברזולוציה מקסימלית (כמו בהדפסה) עם מחשבה שזה ישפר את איכות התמונה עבור הצופים. אז זהו, שלא. במקרה הזה פייסבוק יעשו את הדחיסה בעצמם וככל הנראה פחות טוב מאשר לייטרום או פוטושופ, כך שבצורה אירונית שכזו, האיכות של התמונה בסופו של דבר תפגע.


בואו נראה איך מגדירים זאת בתפריטים השונים בחלונית הייצוא.


הגדרות File Settings

פורמט התמונה (Image Format) המומלץ - Jpeg.. כמו בהדפסה.


מרחב הצבע (Color Space) המומלץ - sRGB.


איכות התמונה (Quality) המומלצת - 85%. כאן, להבדיל מה-100% עבור הדפסה, אין צורך לעבוד עם האיכות הטובה ביותר. על המסך, ההבדלים באיכות בין 85% ל-100% זניחים למדי, אבל ההשפעה על גודל הקובץ היא יחסית משמעותית.




הגדרות גודל התמונה (Image Sizing)


כאן נלך על ההצעה של הפייסבוק - 2048 פיקסלים בצד הארוך של התמונה.


נדליק את האופציה Resize to Fit ונגדיר את המספר 2048pixels בצד הארוך (Long Edge).


את דחיסת הפיקסלים (שמופיע כאן כ-Resolution) נגדיר ל-72ppi. זהו מספר סטנדרטי ומומלץ לשימוש ברשת האינטרנט.



הגדרות החידוד הסופי (Output Sharpening)


כאן נבחר Sharpen For Screen ובכמות החידוד (Amount) נשים Standard.


הגדרות ייצוא לאינטרנט


ההגדרה "ייצוא לאינטרנט" היא מאד רחבה.


בגדול, מדובר בכל שימוש אונליין שהוא לא פייסבוק - מייל, העלאה לאתר אישי, שליחה בוואצאפ וכו'. זה כבר הופך להיות טיפה יותר טריקי, כי אין באמת הגדרה או המלצה מדויקת לגבי גודל הקובץ ואיכותו. הקו המנחה המרכזי דומה למה שראינו בפייסבוק - קובץ איכותי מספיק אך גם קטן מספיק.


את ההגדרות ל-File Settings ניתן להשאיר ממש כמו לפייסבוק, כולל איכות (Quality) של 85%.


בגודל הקובץ (Image Sizing) ניתן לבחור בין 1000 ל-1400 פיקסלים בצד הארוך (Long Edge) כדי להקטין את גודל הקובץ עוד יותר.


חידוד הייצוא נשאר זהה לפייסבוק, כלומר For Screen ו- Standard.







 
 


הגדרות ייצוא לאינסטגרם


עכשיו זה כבר באמת מסובך.


ישנן הגדרות רבות לגבי הרזולוציה המומלצת לאינסטגרם, כאשר ההבדלים המרכזיים בין ההמלצות קשורים ליחס רוחב / גובה של כל תמונה (פריים לרוחב? מרובע? לאורך?).


העוגן שלנו כאן הוא ההמלצה הרשמית של אינסטגרם - 1080 פיקסלים בצד של הרוחב. לפיכך, נבחר באופציה Width & Height ונגדיר בה 1080 פיקסלים ברוחב (Width). מספר הפיקסלים בגובה הפריים יסתדרו בהתאם ליחס בין רוחב לגובה של התמונה.


כל יתר הדברים (File Settings או Output Sharpening) נותרים זהים כמו מקודם.





גילוי נאות - אינטרנט שמינטרנט


הזמן שלי יקר לי מאד ואני רוצה לנהל אותו בצורה הכי יעילה שאני רק יכול. בהתאם לפילוסופיה הזו, אני לא עושה ייצוא מיוחד ושונה לכל שימוש אפשרי - אלא תמיד משתמש באותן הגדרות היצוא כמו לפייסבוק.


בעיניי, לייצא את אותה התמונה מספר פעמים (למשל, לפייסבוק, לאתר, לאינסטגרם ול-Pinterest), לתת לה כל פעם שם אחר, לשמור אותן בתיקיות נפרדות וכו' - כאב ראש אחד גדול שגוזל לא מעט זמן שאני מעדיף למנוע. אעדיף להשקיע את הזמן שלי בצורה חכמה יותר.


נכון, אני כנראה מפספס קצת ומפרסם תמונות ברזולוציה שאינה 100% אופטימלית בכל פלטפורמה אפשרית. אבל זהו מחיר שאני מוכן לשלם תמורת הזמן היקר שאני מרוויח.


 

"אם זה מספיק טוב לפייסבוק, זה מספיק טוב להכל"

 


מידע על התמונה (MetaData)



ה-Metadata כולל בתוכו מידע מגוון ופרטים על התמונה, כגון נתוני צילום, סוג מצלמה ועדשה איתם התמונה צולמה, נתוני זכויות יוצרים שהגדרתם מראש ועוד. ביכולתנו לבחור האם לשמור את המידע הזה בקובץ הסופי, לשמור את חלקו או לא לשמור אותו כלל. זה אומר שכל אדם שיש ברשותו את הקובץ יוכל לראות את הנתונים אותם תבחרו לשמור.


יש אסכולות שמרניות שאומרות שכדאי לשמור את כל הנתונים קרוב לצלחת ולא לפרסם אותם. במקרה הזה ניתן לפרסם למשל רק את נתוני זכויות היוצרים כדי להגן על התמונה מפני גניבה (זה לא באמת מגן עליה כי ניתן לשנות את הנתונים בקלות בעזרת תוכנה פשוטה, אבל זה עדיין עדיף).


אישית, איני חושש שאנשים ידעו איזו מצלמה יש לי ומהו הצמצם שהגדרתי בתמונה מסוימת. לכן, אני שומר את כל ה-Metadata יחד עם הקובץ. בעיניי אם רוצים ללמוד ממני, סימן שעשיתי משהו טוב בחיי. מה גם, כדי לראות את הנתונים, אותו צופה צריך את הקובץ עצמו. כשאני מעלה את התמונה לפייסבוק, למשל, המידע הזה "נגרס" ואין אפשרות לראות אותו גם אם עושים Download לקובץ. ולסיום הנושא הזה, הרבה פעמים זה עוזר לי לבדוק את נתוני הצילום במבט חטוף לנתונים, מבלי לפתוח את לייטרום כלל.






חותמת על התמונה


עוד נושא חשוב אליו צריך להתיחס בזמן הייצוא והוא החותמת האישית על התמונה. זהו מאמר טכני באופיו ולא אכנס לדיון הפילוסופי האם בכלל לצרף את החותמת ואיך לעשות זאת אלא רק אדבר על איך להגדיר אותה.


הכנה מראש


כדי שתהיה לנו את האופציה להוסיף חותמת לתמונה בשלב הייצוא, אנחנו צריכים להגדיר אותה מראש ולשמור אותה במאגר הנתונים של לייטרום.


כדי לעשות זאת, נסגור את תפריט הייצוא לבינתיים, נלך לתפריט הראשי, נבחר ב-Edit ואז נלחץ על Edit Watermarks. בשלב הזה יפתח לנו תפריט הגדרת החותמות בו נוכל להוסיף כיתוב, לבחור איפה למקם אותו, באיזו גודל וכו'.


בנוסף, יש אפשרות להגדיר חותמת מעוצבת בעזרת קובץ חיצוני שעוצב מראש באחת מתוכנות העיצוב הקיימות בשוק (Photoshop, Indesign). תמונה כזו מומלץ לשמור כקובץ png השומר על השקיפות של האזורים הריקים.





אחרי שסיימתם להגדיר את החותמת, בין אם זה טקסט או בעזרת תמונה חיצונית, תוכלו לשמור אותה בשם המועדף עליכם. ניתן לשמור מספר חותמות בהתאם לצרכים שלכם. למשל, לי יש את החותמת האישית שלי, לתמונות שאני מפרסם כצלם וגם חותמת פוטוטיפס לתמונות שרלוונטיות לפעילויות הקהילה.


עכשיו - אתם מוכנים להוסיף את החותמת בשלב הייצוא.


חזרנו לתפריט הייצוא


בתפריט הייצוא תבחרו את החותמת ששמרתם מבעוד מועד והחותמת תופיע על התוצר הסופי. למשל, בתמונה הזו הגדרתי חותמת עם השם של האתר שלנו, phototips.co.il.





 

שיעורי צילום פרטיים - ללמוד צילום בצורה מדויקת, בזמן הנוח לכם, נטו בנושאים שמעניינים אתכם


 


תפריט ה-Post Processing



השם של התפריט נשמע מפוצץ ומבטיח מאד, אבל כל כוונתם של מהנדסי אדובי הייתה - "מה תרצה שאעשה לתמונה אחרי הייצוא". האם לפתוח את ה-Explorer במקום אליו היא נשמרה? אולי לפתוח אותה בפוטושופ (למה שארצה לפתוח את התמונה אחרי הייצוא בפוטושופ?...)?



לטעמי, אפשרות טיפה מיותרת, ואני שומר אותה ככזו, כלומר - Do Nothing.




עצוב, אבל הגענו לסיום



כמו כל דבר טוב בחיים, גם במאמר הזה חייב להסתיים. מקווה מאד שהוא עשה לכם סדר בבלאגן וענה על אחת השאלות הנפוצות בקרב הצלמים שעורכים את התמונות שלהם בלייטרום.


אם אתמצת את הגדרות הייצוא - אני מפריד בין שני שימושים מרכזיים שיש לי בתמונות שלי -

  • הדפסה - הגדלות, לעצמי וללקוחות, הדפסת אלבומי חתונה וכו'.

  • שימוש ברשת - פייסבוק, אתר, אימייל וכו'.

עבור הדפסה אני שומר את הקובץ ברזולוציה המלאה ובאיכות המלאה. עבור פייסבוק ושות', אני שומר אותו עם איכות 85% וברזולוציה של 2048 פיקסלים בצד הארוך.


מעכשיו, כל פעם שמישהו ישאל אתכם "מהן הגדרות הייצוא שאתם ממליצים בלייטרום?" - פשוט תשלחו להם את המאמר הזה.


רק בשמחות!

ויקטור.




1 Comment


מדריך מעולה !! מפורט ומכסה את כל התרחישים, ובמיוחד הגעת לי בזמן כשחשבתי להדפיס שתי תמונות שלי לבית. אשמח לתשובה האם יש הבדל בהגדרות sharen for עבור הדפסה לקנבס לעומת הדפסה לפוסטר ממוסגר. כמו כן, במידה ורצולוצית המצלמה שלי היא 7008 / 4672 האם עלי להגדיר 4672 או להשאיר ריק ? ראיתי שאצלך בצילום מסך (בהגדרות להדפסה) מופיע 2048, למרות שהוא diasabled אז יכול להיות שבמקרה נשאר שם מהגדרות קודמות.

Like
bottom of page